LATEST ANNOUNCEMENTS
DÜNYA AHISKALI TÜRKLER BİRLİĞİ 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ DEKLARASYONU
09 December 2025
DATÜB Gürcistan Temsilciliği 2025-2026 Çalışma Hedefleri
22 October 2025
DATÜB V. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLATISI DUYURUSU
10 November 2024
Rusya’da Meydana Gelen Silahlı Kalkışma ve Ahıskalı Türkler Hakkında
24 June 2024
​Hocalı Soykırımı’nın 31. Yıldönümüdür
26 February 2023
Dünya Ahıskalı Türkler BirliÄŸi (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar, DATÜB İcra Komitesi BaÅŸkanı Mehmet TaÅŸ ve DATÜB İcra Komitesi BaÅŸkan Yardımcısı Dr. İbrahim Agara'dan oluÅŸan DATÜB Heyeti, Türkiye Diyanet Vakfı Genel MüdürlüÄŸü'nde görüÅŸmelerde bulundu.
Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı ve diÄŸer uzmanlar ile görüÅŸen DATÜB Heyeti, DATÜB Genel BaÅŸkanı Sn. Ziyatdin Kassanov'un talimatı doÄŸrultusunda, korona virüs (Covid-19) salgını döneminde DATÜB olarak Türkiye içerisinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi Ahıskalı Türklere yönelik gerçekleÅŸtirilen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
DATÜB olarak Türkiye'de ve Ahıskalı Türklerin toplu halde yaÅŸadıkları ülkelerdeki temsilcilikleri ile her zaman Ahıskalı Türklerin yanında olduklarını belirten Fuat Uçar, Türkiye Diyanet Vakfı’nın mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla yapılacak kurban dağıtımının, Ahıskalı ihtiyaç sahibi ailelere DATÜB Temsilcilikleri aracılığıyla ulaÅŸtırılması konusunda istiÅŸare ettiklerini söyledi.
DATÜB çalışmaları hakkında oldukça olumlu fikir belirten Türkiye Diyanet Vakfı Genel MüdürlüÄŸü yetkilileri, Kurban Bayramı döneminde yurt dışındaki Ahıskalı Türk ihtiyaç sahibi ailelere imkanları dahilinde kurbanların ulaÅŸtırılması için çalışmalar yürüteceklerini bildirdiler.
DATÜB olarak oldukça olumlu geçen görüÅŸmeden dolayı Türkiye Diyanet Vakfı Genel MüdürlüÄŸü'ne teÅŸekkür ederiz.
GörüÅŸme sonrası birlikte hatıra fotoÄŸrafı çektirildi.

