LATEST ANNOUNCEMENTS
DATÜB Gürcistan Temsilciliği 2025-2026 Çalışma Hedefleri
22 October 2025
ZİYATDİN KASSANOV’un DOĞUM GÜNÜ
23 November 2024
DATÜB V. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLATISI DUYURUSU
10 November 2024
Rusya’da Meydana Gelen Silahlı Kalkışma ve Ahıskalı Türkler Hakkında
24 June 2024
​Hocalı Soykırımı’nın 31. Yıldönümüdür
26 February 2023
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar BaÅŸkanlığı (YTB) tarafından gerçekleÅŸtirilen DATÜB Kapasite GeliÅŸtirme Programı’nın kapanışı Ankara’da gerçekleÅŸtirildi. YTB BaÅŸkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’ün sertifikalarını verdiÄŸi katılımcılar, "Bu program ufkumuzu açtı" dedi.
YTB tarafından 2 gün boyunca Dünya Ahıska Türkleri BirliÄŸi (DATÜB) üyeliren yönelik düzenlenen Kapasite GeliÅŸtirme Programı sona erdi.
Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan,Gürcistan, Rusya, Özbekistan, Ukrayna, ABD ve Türkiye’de yaÅŸayan Ahıskalı Türkleri temsilen 20 katılımcının katıldığı programın sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. YTB BaÅŸkanı Kudret Bülbül, sertifikaların verilmesinden önce gerçekleÅŸtirilen deÄŸerlendirme toplantısında konuÅŸtu.
Bülbül,DATÜB’ün kendi kaderini kendisinin çizeceÄŸini belirterek, “Bir toplumun, topluluÄŸun, derneÄŸin geleceÄŸi tamamen kendi elindedir” diyerek DATÜB’ün yapacağı çalışmalar doÄŸrultusunda baÅŸarılı olabileceÄŸini hatırlattı.
Katılımcılara “Toplumunuzdan kopmayın” diye seslenen Bülbül, Türkiye’yi örnek vererek ÅŸöyle konuÅŸtu:
“Bazen devlet yöneticileri bile toplumundan kopuyorlar. Biz 10-15 yıl öncesine kadar bir anlamda böyle bir ülkeydik. Yani ülkeyi yöneten insanlar, ülkeye en fazla güç verecek unsurlarla kavgalıydı. Dini, milli deÄŸerle kavgalıydılar. Ülkeyi çok iyi yerlere getirecek insanlara karşı kuÅŸkular vardı. Türkiye toplumuyla, tarihiyle, coÄŸrafyasıyla barıştıktan sonra gerçekten ilerlemeye baÅŸladı. Sizlerin bulunduÄŸunuz toplumun deÄŸerleriyle barışık olması, o deÄŸerlerin neÅŸesi ile neÅŸelenmeniz, hüznüyle hüzünlenmeniz, temsil ettiÄŸiniz toplumdan kopmamanız çok deÄŸerli. Bu ÅŸekilde olduÄŸunuz sürece yolunuz çok açık.”

