SON DUYURULAR

ZİYATDİN KASSANOV’un DOĞUM GÜNÜ
23 Kasım 2024
DATÜB V. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLATISI DUYURUSU
10 Kasım 2024
Rusya’da Meydana Gelen Silahlı Kalkışma ve Ahıskalı Türkler Hakkında
24 Haziran 2024
​Hocalı Soykırımı’nın 31. Yıldönümüdür
26 Åžubat 2023
DUYURU
01 Temmuz 2022
1992 yılının 25 Åžubat’ını 26’sına baÄŸlayan gece Ermenistan birlikleri tarafından, Azerbaycan’ın KarabaÄŸ bölgesindeki Hocalı ÅŸehrine düzenlenen saldırıda, 106’sı kadın, 63’ü çocuk ve 70’i yaÅŸlı olmak üzere toplam 613 masum Azerbaycan vatandaşı vahÅŸice katledildi.
Tarihe, “Hocalı Soykırımı” olarak geçen söz konusu faciada, 1000'den fazla kiÅŸi Ermenistan güçlerince esir alınırken kayıpların akıbeti ise halen belli deÄŸildir. Sivil halka yöneltilen bu insanlık dışı saldırı dahil, Azerbaycan topraklarının iÅŸgali neticesinde bir milyondan fazla Azerbaycanlı evlerini terk etmek zorunda kalarak kendi ülkelerinde mülteci olarak yaÅŸamaktadır. Hocalı Soykırımı neticesinde ÅŸehit edilen, evlerinden zorla koparılan Azerbaycan Türkü kardeÅŸlerimizin içerisinde 1989 yılında Fergana Olayları sonucu Azerbaycan’a göç eden ve Hocalı’ya yerleÅŸtirilen Ahıskalı Türkler de vardır. Bundan tam 31 yıl önce Hocalı’da vahÅŸice ÅŸehit edilen kardeÅŸlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.
Azerbaycan’da ve dünya genelinde yaÅŸayan bütün Azerbaycan Türkü kardeÅŸlerimiz bilsin ki, biz Ahıskalı Türkler olarak her zaman onların yanındayız. Onların acısı bizim öz acımızdır ve hiçbir zaman unutmayacağız.