SON DUYURULAR
DÜNYA AHISKALI TÜRKLER BİRLİĞİ 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ DEKLARASYONU
10 Aralık 2025
DATÜB Gürcistan Temsilciliği 2025-2027 Çalışma Hedefleri
22 Ekim 2025
DATÜB V. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLATISI DUYURUSU
10 Kasım 2024
Rusya’da Meydana Gelen Silahlı Kalkışma ve Ahıskalı Türkler Hakkında
24 Haziran 2024
​Hocalı Soykırımı’nın 31. Yıldönümüdür
26 Åžubat 2023
Tarihte birkaç defa sürgüne maruz kalan Ahıskalı Türkler vatansızlığın ne demek olduÄŸunu en iyi bilen toplumdur. Fakat Azerbaycan, Ahıskalı Türklere her zaman sahip çıkmış; Azerbaycanlı kardeÅŸlerimiz bizlere evlerini açmış, aÅŸlarını paylaÅŸmıştır. Yıllar yılı sürgünde yaÅŸayan Ahıskalı Türklerin vatanı olmuÅŸtur Azerbaycan.
Bunun karşılığında ise milletimiz, Azerbaycan'ı her zaman öz vatanları olarak görmüÅŸ; vatani görevlerini de en iyi ÅŸekilde yerine getirmiÅŸtirler. KarabaÄŸ Savaşı'na katılan Ahıskalı gençlerimiz Azerbaycan'ın toprak bütünlüÄŸü uÄŸrunda canlarını feda ederek ÅŸehitlik zirvesine yücelmiÅŸ, milli kahraman olmuÅŸ, nice yiÄŸit ve mert kardeÅŸlerimiz ise gazi olmuÅŸtur.
Ahıskalı Türkler geçmiÅŸte olduÄŸu gibi bugün de Azerbaycan'ın haklı davasında eli silah tutan kahraman evlatları ile birlikte iÅŸgal altındaki vatan toprağının kurtarılması için savaÅŸmaya hazırdır.
Azerbaycan yalnız değildir!
Ziyatdin Kassanov
DATÜB Genel BaÅŸkanı

