SON DUYURULAR

ZİYATDİN KASSANOV’un DOĞUM GÜNÜ
23 Kasım 2024
DATÃœB V. OLAÄžAN GENEL KURUL TOPLATISI DUYURUSU
10 Kasım 2024
Rusya’da Meydana Gelen Silahlı Kalkışma ve Ahıskalı Türkler Hakkında
24 Haziran 2024
​Hocalı Soykırımı’nın 31. Yıldönümüdür
26 Åžubat 2023
DUYURU
01 Temmuz 2022
Türkiye Cumhuriyeti Dışışleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ve Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün Ukrayna'ya yaptıkları resmi ziyaret kapsamında DATÜB Ukrayna TemsilciliÄŸi BaÅŸkanı Marat Rasulov'un baÅŸkanlığındaki Ahıskalı Türklerden oluÅŸan heyeti kabul etti.
Yapılan görüÅŸme ile ilgili kendi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, "Ukrayna’da Ahıska Türkleri soydaÅŸlarımız ile bir aradayız. Ahıska Türklerinin Ukrayna’daki her türlü ihtiyaçlarını takip ediyoruz. Ahıskalı kardeÅŸlerimize verdiÄŸimiz destek her zaman devam edecek." dedi.
GörüÅŸme ile ilgili açıklama yapan DATÜB Ukrayna TemsilciliÄŸi BaÅŸkanı Marat Rasulov ise görüÅŸmenin ana gündem maddesinin Ukrayna'dan Türkiye'ye iskanlı göç kapsamında getirilecek Ahıskalı Türklerin durumu olduÄŸunu vurgulayarak, Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu'nun DATÜB Genel BaÅŸkanı Ziyatdin Kassanov'a kendileri aracılığıyla selamlarını ilettiÄŸini bildirdi.
DATÜB olarak Sayın DışiÅŸleri Bakanımız Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu'na ve Savunma Bakanımız Hulusi Akar'a kabullerinden dolayı teÅŸekkür eder, ÅŸükranlarımızı sunarız.