SON DUYURULAR
ZİYATDİN KASSANOV’un DOĞUM GÜNÜ
23 Kasım 2024DATÜB V. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLATISI DUYURUSU
10 Kasım 2024Rusya’da Meydana Gelen Silahlı Kalkışma ve Ahıskalı Türkler Hakkında
24 Haziran 2024​Hocalı Soykırımı’nın 31. Yıldönümüdür
26 Åžubat 2023DUYURU
01 Temmuz 2022Dünya Ahıska Türkleri BirliÄŸi (DATÜB) Genel BaÅŸkanı Ziyatdin Kassanov, Türkiye Cumhuriyeti BiÅŸkek Büyükelçisi Sayın Cengiz Kamil Fırat ile görüÅŸtü.
Türkiye Cumhuriyeti BiÅŸkek BüyükelçiliÄŸi’nde, DATÜB Genel BaÅŸkanı Ziyatdin Kassanov’un BaÅŸkanlığında, DATÜB BiÅŸkek Temsilcisi Atamsha Dursunov ve diÄŸer DATÜB yetkililerinin katılımı ile yapılan görüÅŸmede, 5 haziran 2019 tarihinde Kırgızistan'ın Orok köyünde meydana gelen olaylar yeniden deÄŸerlendirildi.
T.C. BiÅŸkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat ile yapılan görüÅŸmede Kırgızistan’da yaÅŸayan Ahıskalı Türklerin genel durumu ve yakın zaman içerisinde yapılması planlanan çalışmalar hakkında istiÅŸarede bulunuldu.
DATÜB Genel BaÅŸkanı Ziyatdin Kassanov, Kırgızistan’da yaÅŸanan üzücü olaylar sonrası Ahıskalı Türkleri yalnız bırakmayan, desteÄŸini esirgemeyen, olayların sakinleÅŸtirilmesi için emek sarfeden Kırgızistan ve Türkiye devlet yetkililerine, Sayın CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan'a, Dışileri Bakanımız Sayın Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu’na ve T.C BiÅŸkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat’da teÅŸekkürlerini iletti.