SON DUYURULAR

ZİYATDİN KASSANOV’un DOĞUM GÜNÜ
23 Kasım 2024
DATÃœB V. OLAÄžAN GENEL KURUL TOPLATISI DUYURUSU
10 Kasım 2024
Rusya’da Meydana Gelen Silahlı Kalkışma ve Ahıskalı Türkler Hakkında
24 Haziran 2024
​Hocalı Soykırımı’nın 31. Yıldönümüdür
26 Åžubat 2023
DUYURU
01 Temmuz 2022
Üzümlü Kaymakamı Enver Yılmaz, DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar, DATÜB Erzincan Temsilcisi Vahit Mirza, DATÜB Erzincan Temsilcisi Yardımcısı Gülmira Elisagil ve DATÜB Kadın Kolları Erzincan Temsilcisi Elmira Elisagil’den oluÅŸan DATÜB Heyeti CumhurbaÅŸkanı Kararnamesiyle Erzincan iline yeni atanan Vali Mehmet Makas’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.
GörüÅŸmede, DATÜB Genel BaÅŸkanı Ziyatdin Kassanov’un selamlarını ileten Fuat Uçar, DATÜB’ün Türkiye’de ve temsilciliklerinin bulunduÄŸu ve Ahıskalıların toplu halde yaÅŸadıkları ülkelerde hayata geçirdiÄŸi faaliyetler ve Üzümlü’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek gelecekte yapılacak projelere destek talebinde bulundu.
Uçar görüÅŸmede, DATÜB Genel BaÅŸkanı Ziyatdin Kassanov’un, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı tarafından Ä°dlib için "Bir Aradayız, Ä°dlib'in Yanındayız" sloganıyla baÅŸlatılan briket ev kampanyasına, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın talimatıyla Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleÅŸtirilen Ahıska Türkleri adından bağışladığı 7 konut briket evin dekontunu Erzincan Valisi Makas’a takdim ederek Ä°dlib’deki soydaÅŸlarımızın yanında olduÄŸumuzu bildirdi.
Uçar, “Bizler, 76 yıldır sürgün hayatı yaÅŸayan, dünyanın deÄŸiÅŸik bölgelerine savrulan bir topluluk olarak vatansızlığın ne demek olduÄŸunu iyi biliriz. Mazlumların durumlarını herkesten daha iyi anlarız. AFAD BaÅŸkanlığı koordinasyonunda Ä°dlib'deki kardeÅŸlerimizle ilgili baÅŸlatılan briket ev kampanyasına Dünya Ahıska Türkleri BirliÄŸi (DATÜB) olarak 7 konut briket ev bağışta bulunarak ÅŸu anda mazlum durumda Ä°dlib'de evi olmayan, çadırda yaÅŸayan kardeÅŸlerimizin yanında olduÄŸumuzu göstermek istedik. Biz biriz, beraberiz ve her zaman Türkiye’mizin yanındayız.” dedi.
Erzincan Valisi Mehmet Makas ise Ahıskalı Türkleri bundan önce görev yaptığı yerlerde yakından tanıma fırsatı bulduÄŸunu, Ahıskalı Türkler için elinden gelen desteÄŸi saÄŸlayacağını, var olan sorunların çözümü istikametinde Üzümlü Kaymakamı ile birlikte ortak çalışmalar yürüteceÄŸini, ayrıca yapılan bu görüÅŸmeden dolayı da oldukça mutlu olduÄŸunu dile getirdi.
Oldukça verimli geçen görüÅŸme sonrası Vali Mehmet Makas’a DATÜB plaketi takdim edilirken birlikte hatıra fotoÄŸrafı çektirildi.